Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Σταμάτης Μαμούτος μιλά για τους Επίστρατους του 1916



Σε αυτό το ραδιοφωνικό απόσπασμα ο Σταμάτης Μαμούτος ανατρέχει στο κίνημα των Επιστράτων του 1916.

Αναφέρει ότι ήταν το πρώτο μαζικό κίνημα στην ελληνική ιστορία και εστιάζει στον ιδιότυπο ιδεολογικό του πυρήνα, στον οποίο ισορρόπησαν ο συντηρητικός εθνικισμός με τις καταβολές στον πολιτικό Ρομαντισμό από την μια, και το ειρηνιστικό αίτημα για την μη συμμετοχή της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την άλλη.

Εκπομπή Ατσάλινο Ρόδο στον rockmachine.gr

Ραδιόφωνο against the modern world!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Σταμάτης Μαμούτος και ο Χρήστος Νάστος μιλούν για το επικό western και για τον Τζίμμυ Κορίνη



Πρόκειται για ένα απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπής Ατσάλινο Ρόδο, που παρουσιάστηκε το Σάββατο 31-10-2015.

Ο Σταμάτης Μαμούτος είχε καλεσμένο στο studio του rockmachine.gr τον αρθρογράφο του περιοδικού Φανταστική Λογοτεχνία και νέο εκδότη του θρυλικού περιοδικού "Μικρός Κάου-Μπόυ", Χρήστο Νάστο.


Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Μαμούτος αναλύει την επική υπόσταση του λογοτεχνικού και του κινηματογραφικού western (προτεινόμενο βιβλίο σε αυτή την θεματική, "Ο Ρομαντικός ήρωας στον κινηματογράφο", της Ειρήνης Σταματοπούλου, εκδόσεις Αιγόκερως) ενώ ο Νάστος αναφέρει την περίπτωση του παλαιού Έλληνα συγγραφέα western διηγημάτων Τζίμμυ Κορίνη.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο Σταμάτης Μαμούτος μιλά για τον Τζακ Λόντον


Σε απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπής Ατσάλινο Ρόδο, ο Σταμάτης Μαμούτος ανατρέχει στην ζωή, το έργο και την νεορομαντική βιταλιστική κοσμοθέαση του σπουδαίου λογοτέχνη Τζακ Λόντον.


Εκπομπή Ατσάλινο Ρόδο, στον rockmachine.gr